Ablakok, ajtók

Decco 70 műanyag nyílászáró

Takarékos műanyag nyílászárók, azaz maximális kamraszám a fűtési költségek csökkentéséért

A Decco 70 műanyag nyílászárók 74 mm-re megnövelt beépítési mélysége és a 6 kamra nem csak nagyobb biztonságot nyújt, de az u=1,0-s üveggel együtt óriási szerepet játszik a nyílászáró kiváló hő- és hangszigetelésben.

A Decco 70 műanyag nyílászárók egyedi megjelenéséért ráadásul 17 féle faerezetű Renolit fóliából válogathat, hogy az UV védelem, a tartósság és az esztétika évtizedekre biztosítsa az Ön megelégedését.

Műanyag nyílászárók felmérésének és beépítésének trükkjei

A megfelelően funkcionáló műanyag nyílászáróknak nem csak az a feltétele, hogy kiváló minőségű alapanyagból készült nyílászárót vásároljunk, hanem az is, hogy a beépítés a lehető legszakszerűbb legyen. Egy tökéletes hő és hangszigetelési tulajdonsággal rendelkező műanyag nyílászárót is be lehet úgy építeni, hogy az lényegesen veszítsen az előbb említett jó tulajdonságaiból. Emiatt a beépítés minősége kiemelt fontossággal bír a műanyag nyílászáróknál.

Műanyag nyílászárók felmérése

A műanyag nyílászáró gyártatása előtt mindenképpen fontos, hogy pontosan felmérjék a falnyílást, amibe kerül a nyílászáró. A nyílászáró felmérését végző viseli a későbbi méretpontatlanságokból adódó összes költséget, hiszen a megadott méretek alapján gyárthatják le a műanyag nyílászárót. Ezért érdemes a végső pontosítás előtt egy szakember segítségét kérni, hogy ő mérje fel a gyártandó műanyag nyílászárók méretét.

A falnyílás pontos felméréshez minden irányban 2-3 méretet kell venni az esetlegesen falszerkezeti hibák miatt. A falnyílást átlósan is le kell mérni, mert ebből derülhet fény arra, hogy nem derékszögű. Ha az átlókban jelentős az eltérés, akkor kőműves munkára is szükség van, hiszen a műanyag nyílászárót mindenképpen vízszintes helyre kell betenni. A nyílászárók méretét úgy kell megállapítani, hogy a kapott adatokból körben egy-egy centimétert elhagyunk, mert erre a helyre jön a purhab.

Ha kávás a falnyílás szerkezete, akkor meg kell állapítani a káva adta rátakarás méretét, és ennek függvényében tokszélesítőt alkalmazni és így meghatározni a műanyag nyílászáró méretét. A nyílászáró falszerkezethez való csatlakoztatása pedig úgy történik, hogy a műanyag nyílászáró tokja 2-3 centiméteren felütközik a kávára, és a maradék részt toktoldó segítségével töltik ki.

Hasonló a helyzet akkor is, ha még nincs meg a falszerkezeten a végleges szigetelő réteg. Ennek a szigetelésnek a vastagságával is számolni kell, tehát itt is szükség lehet tokszélesítő alkalmazására, hogy a műanyag nyílászáró beépítése esztétikus legyen.

Műanyag nyílászárók beépítése

A műanyag nyílászárók behelyezésekor a lakást munkaterületnek tekinti a kivitelező. Ezért az ott zajló folyamatokhoz biztosítani kell a megfelelő hozzáférési lehetőséget. Érdemes gondoskodni a törékeny tárgyak védelméről is nyílászáró cserénél, ami a helyszín minél tökéletesebb megóvását jelenti. A lakás ez esetben munkaterületnek számít, ezért ott semmilyen változtatást elvégezni nem szabad, amíg a területet át nem adja a beépítő a tulajdonosnak. Tehát nem szabad közvetlen a műanyag nyílászáró beépítés után elkezdeni a festést, vagy bármiféle javítási munkákat. Amíg az építési területet át nem adták, addig az a kivitelező felelőssége alá tartozik. Bármilyen későbbi hiba a javítások előtt még felfedezhető, korrigálható. Míg, ha a tulajdonos rögtön elkezdi javítgatni a műanyag nyílászáró és a falszerkezet találkozásának területét, elfedhet esetleges tömítetlenségeket.

A beépítés után ajánlott még a beépítők jelenlétekor tüzetesen átnézni a műanyag nyílászárókat, így a kérdéses dolgok még ott tisztázhatók, esetlegesen javíthatók. A beépítést követően fontos lehet a későbbi félreértések könnyebb tisztázása végett az összes, a műanyag nyílászáró vásárlásakor kapott dokumentumot eltenni. Feljegyezni a beépítés pontos dátumát, és az azt elvégzők nevét. Mindezt a nyílászáró garanciális idejének leteltéig megőrizni.

Nyílászáró beépítés lépésről-lépésre

Nyílászáró beépítésének 1. lépése: Az összes beépítendő nyílászárószerkezet mennyiségének ellenőrzése.

Nyílászáró beépítésének 2. lépése: Az ablaknyílás és a nyílászáró méretének egyeztetése.

Nyílászáró beépítésének 3. lépése: A helyszín előkészítése, a szükséges takarások elhelyezése.

Nyílászáró beépítésének 4. lépése: Régi nyílászáró kiszerelése.

Nyílászáró beépítésének 5. lépése: Régi tömítőanyag eltávolítása.

Nyílászáró beépítésének 6. lépése: Káva megtisztítása.

Nyílászáró beépítésének 7. lépése: Káván lévő üregek eltömítése.

Nyílászáró beépítésének 8. lépése: Az új nyílászáróról a szárny levétele.

Nyílászáró beépítésének 9. lépése: Új tokszerkezet behelyezése a falnyílásba.

Nyílászáró beépítésének 10. lépése: Nyílászáró ideiglenes ékekkel való rögzítése.

Nyílászáró beépítésének 11. lépése: Támasztó ékek elhelyezése.

Nyílászáró beépítésének 12. lépése: A tokszerkezet pontos függőleges és vízszintes beállítása.

Nyílászáró beépítésének 13. lépése: A tok falszerkezethez való rögzítése csavarral/tokrögzítő vasalattal.

Nyílászáró beépítésének 14. lépése: Poliuretán szigetelőhab felvitele.

Nyílászáró beépítésének 15. lépése: Az ablakszárny visszaakasztása.

Nyílászáró beépítésének 16. lépése: Funkciópróba (esetleges utóbeállítás).

Nyílászáró beépítésének 17. lépése: Párkány és könyöklő felszerelése (amennyiben ez kérés volt).

Nyílászáró beépítésének 18. lépése: Takarólécek felhelyezése (amennyiben ez kérés volt).

Nyílászáró beépítésének 19. lépése: Átadás-átvételnél a működtetés elmagyarázása

Megjegyzés: 3, 5 és 7-es lépések csak bontásos csere esetén fordulnak elő.

Forrás: www.fotonablak.hu

 

Párkány

Extrudált és hajlított alumíniumból készült, hosszú élettartamú párkányokat kínálunk Önnek időtálló porszórt felülettel ellátva, amely esztétikusan illeszkedik ablaka karakterisztikájához. Maga az alapanyag is rendkívül tartós, így apróbb felületi sérülések esetén sem kell számolnia a szerkezet korróziójával.

Komplett rendszertechnikai szemlélettel lettek kialakítva termékeink, így a speciális oldallezárók nagy biztonsággal szavatolják, hogy a szerkezeten ne lehessenek beázások.

A színek széles választéka (fehér, és bármilyen RAL szín) biztosítja az Ön ízlésének leginkább megfelelő megjelenést.

Könyöklő

A belső tér hangulatának kialakításához elengedhetetlen, hogy a könyöklő is ízléses eleme legyen az összhatásnak. Ehhez járul hozzá a 9 különböző faerezetmintás, márvány és fehér színekben is választható könyöklő. Exkluzív megjelenésével tökéletesen illeszkedik az Ön által megtervezett hangulatú szobához.

A műanyag könyöklők nem csak színükben, hanem méretválasztékukban is illeszkednek az ablakhoz és a belső tér megjelenéséhez. A méretpontos,
előre gyártott kivitel nem teszi szükségessé a helyszíni méretre vágást, így szinte kosz, probléma nélkül felszerelhető.

Forrás: fotonablak.hu

Profilrendszereink

Az alumínium profilból készülő nyílászárók alkalmasak a legmagasabb funkcionális és esztétikai követelmények kielégítésére. Olyan helyre ajánljuk, ahol nagy igénybevételnek vannak kitéve a homlokzati nyílászárók.